Rusia luptă cu mișcarea „childfree”. Guvernul de la Kremlin a aprobat un proiect care interzice „propaganda ideologiei”
Full Article 2 minutes read

Rusia luptă cu mișcarea „childfree”. Guvernul de la Kremlin a aprobat un proiect care interzice „propaganda ideologiei”

Guvernul Federației Ruse a aprobat un proiect de lege care interzice așa-numita „propagandă a ideologiei childfree”, invocând necesitatea de a proteja „valorile familiale tradiționale”. Informația a fost făcută publică de agenția RIA Novosti, citând concluzia oficială a cabinetului guvernamental. Conform documentului, se propune stabilirea unor măsuri de protecție a societății împotriva informațiilor răspândite prin internet, mass-media, cinema și publicitate, care promovează renunțarea la nașterea copiilor.

„Reglementarea propusă de proiectul de lege este susținută conceptual. (…). Guvernul Federației Ruse sprijină proiectul de lege cu condiția revizuirii acestuia”, se arată în concluzie. Principala revizuire se referă la clarificarea termenului „renunțare la nașterea copiilor”. În special, este important să nu fie considerate propagandă cazurile în care decizia de a nu avea copii este legată de convingeri religioase, motive medicale sau violență, au subliniat oficialii guvernamentali.

Proiectul de lege vizează modificarea legii federale „Despre informații, tehnologii informaționale și protecția informațiilor”, precum și alte acte legislative. Autorii inițiativei susțin că comunitățile „childfree” de pe internet promovează public ideea renunțării la copii, adesea exprimând lipsă de respect față de maternitate și familiile numeroase.

Pe 18 septembrie, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat necesitatea de a interzice ideologia „childfree” prin lege. În opinia sa, ideile de renunțare la nașterea copiilor au apărut în Occident ca rezultat al degenerării feminismului, care, dintr-o luptă pentru egalitatea femeilor, s-a transformat într-o mișcare „împotriva bărbaților” și „valorilor tradiționale”. În iunie, adjunctul ministrului justiției, Vsevolod Vukolov, a caracterizat ideologia „childfree” drept extremistă, susținând că aceasta subminează bazele societății. De asemenea, el a precizat că ministerul său lucrează la un proiect de lege privind interzicerea „childfree”.

În februarie 2023, un proiect de lege care viza interzicerea „propagandei childfree” în rândul copiilor a fost prezentat Dumei de Stat, dar nu a trecut de prima lectură. Pe fondul problemelor demografice, precum scăderea natalității la nivelul anului 1999, Vladimir Putin a îndemnat anterior cetățenii ruși să acorde mai multă atenție creării de familii numeroase, subliniind rolul lor cheie în promovarea „valorilor tradiționale” și numindu-le „deosebit de importante” pentru stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: