Rusia oprește livrările de gaz către Finlanda
Full Article 2 minutes read

Rusia oprește livrările de gaz către Finlanda

Rusia își oprește furnizarea de gaze naturale către Finlanda, a declarat compania energetică de stat finlandeză Gasum, citată de BBC. Gasum a spus că mișcarea a fost „regretabilă”, dar a spus că nu va exista nicio perturbare pentru consumatorii finali.

În ciuda conflictului din Ucraina, Rusia continuă să furnizeze gaze multor țări europene.

După ce puterile occidentale au sancționat Rusia din cauza războiului, Rusia a spus că țările „neprietenoase” trebuie să plătească pentru gaz folosind moneda rusă, o mișcare pe care UE o consideră șantaj.

Dependența de energia rusă este un factor care contribuie la criza costului vieții cu care se confruntă mulți consumatori.

„Este profund regretabil că furnizările de gaze naturale vor fi oprite”, a declarat Mika Wiljanen, CEO al companiei de stat Gasum.

„Cu toate acestea, ne-am pregătit cu atenție pentru această situație și cu condiția să nu existe întreruperi în rețeaua de transport al gazelor, ne vom putea aproviziona cu gaz pe toți clienții noștri în următoarele luni”, a adăugat el.

Întrebat despre această problemă, un purtător de cuvânt al Kremlinului a spus că „este evident că nimeni nu va livra nimic gratuit”.

Duminică, Rusia a tăiat, de asemenea, livrările de energie electrică către Finlanda . A amenințat cu represalii în cazul în care Finlanda solicita aderarea la NATO.

Finlanda și-a depus oficial, alături de Suedia, candidatura pentru aderarea la NATO, în urmă cu două zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: