Rusia și Ucraina vor avea mâine o a treia rundă de discuții
Full Article 2 minutes read

Rusia și Ucraina vor avea mâine o a treia rundă de discuții

Cea de-a treia rundă de discuții dintre Rusia și Ucraina va avea loc mâine, 7 martie. Anunțul a fost făcut de deputatul Radei Supreme David Arakhamia (Partidul „Servitorul poporului”).

Runda anterioară de negocieri dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei a avut loc în regiunea Brest din Belarus, pe 3 martie. Părțile au convenit să creeze coridoare umanitare pentru evacuarea civililor.

Cu toate acestea, pe 5 martie ambele părți au declarat că acordul nu a fost respectat. Presa ucraineană a relatat că doar 400 de persoane au fost scoase din Volnovakh. Rusia a insistat că au împiedicat oamenii să plece „batalioanele naționaliste”, în timp ce partea ucraineană a declarat că Federația Rusă așa și nu a încetat focul.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: