Rusia: Soția lui Navalinîi a semnat în susținerea lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Rusia: Soția lui Navalinîi a semnat în susținerea lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale

În Federația Rusă au fost colectate peste 150 000 de semnături pentru înaintarea candidatului independent Boris Nadejdin la funcția de președinte al țării. Informația respectivă a fost publicată pe site-ul său pe 25 ianuarie.

Potrivit site-ului candidatului, 158 006 persoane din Rusia au susținut înaintarea lui Nadejdin la funcția de președinte.

Pentru candidatura lui Boris Nadejdin a semnat și Iulia Navalnaya, soția deținutului politic rus Alexai Navalinîi. Anunțul a fost făcut de unul din membrii echipei lui Navalinîi, Ruslan Șavedinov, care a publicat o imagine în care Iulia Navalnaya semnează pentru Nadejdin.

Rusia: Soția lui Navalinîi a semnat în susținerea lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale

Meduza

Cu toate acestea, colectarea de semnături continuă.

Potrivit Meduza, pentru a fi nominalizat la președinție, trebuie adunate 100 000 de semnături din mai mult de jumătate din regiunile Rusiei. În același timp, numărul de semnături dintr-o regiune nu poate depăși 2 500. Echipa lui Nadejdin a declarat că intenționează să depună la CEC 2 500 de semnături din 40 de regiuni. Conform datelor de la ghișeu, numărul necesar a fost colectat în mai mult de 20 de regiuni.

Precizăm că și locuitorii Republicii Moldova care dețin cetățenia Federației Ruse și viză de reședință rusă (nu în Moscova sau Sankt Petersburg) pot semna în favoarea candidaturii lui Boris Nadejdin. Un punct mobil de colectare a semnăturilor funcționează în Chișinău din 22 ianuarie. Puteți afla locația unde se colectează semnături AICI.

Boris Nadejdin este deputat în cadrul consiliului local Dolgoprudnîi. El este singurul candidat la alegerile prezidențiale care are o poziție anti-război.

***

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în perioada 15-17 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: