Semnături în favoarea unui candidat la funcția de președinte al Rusiei, colectate în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Semnături în favoarea unui candidat la funcția de președinte al Rusiei, colectate în R. Moldova

Locuitorii Republicii Moldova care dețin cetățenie rusă pot semna în favoarea candidaturii lui Boris Nadejdin pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Un punct mobil de colectare a semnăturilor funcționează în Chișinău din 22 ianuarie. 

Boris Nadejdin este deputat în cadrul consiliului local Dolgoprudnîi. El este singurul candidat la alegerile prezidențiale care are o poziție anti-război. Nadejdin a început să strângă semnături pe 28 decembrie. Multe forțe de opoziție din Rusia, inclusiv politicianul Maxim Katz, au solicitat ca Nadejdin să se înscrie în cursa electorală. Pe 23 ianuarie, echipa lui Nadejdin a declarat că a strâns 100 000 de semnături, însă acestea „nu sunt perfecte” și colectarea continuă.

Pentru a semna în favoarea lui Nadejdin, este necesar să aveți cetățenia Federației Ruse și viză de reședință rusească (nu în Moscova sau Sankt Petersburg).

Puteți afla locația unde se colectează semnături AICI.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în perioada 15-17 martie. Nadejdin trebuie să strângă 100 000 de semnături până pe 25 ianuarie (nu mai mult de 2 500 de semnături din partea fiecărei entități constitutive a Federației Ruse). Candidații pot să depună semnăturile la CEC până pe 31 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: