„Rușii a doua zi vor deschide al doilea front în Moldova.” Ministerul Educației reacționează la declarația unei profesoare din timpul orelor
Full Article 3 minutes read

„Rușii a doua zi vor deschide al doilea front în Moldova.” Ministerul Educației reacționează la declarația unei profesoare din timpul orelor

O profesoară de la liceul „Vasile Vasilache” din capitală îndeamnă elevii să-și convingă părinții să voteze pentru candidați pro-europeni la alegeri. În caz contrar, potrivit ei, rușii vor deschide al doilea front în Republica Moldova. Ministerul Educației s-a autosesizat pe acest caz și menționează că toate cazurile de propagandă sau dezinformare vor fi analizate de Consiliul de etică al ministerului, care a fost deja creat.

Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat o înregistrare în care o profesoară de la Liceul „Vasile Vasilache” din Chișinău le spune elevilor că, în cazul în care, după alegerile parlamentare, partidele pro-ruse, inclusiv cele susținute de Șor, vor avea majoritate parlamentară, rușii vor deschide al doilea front spre Ucraina.

În primăvară o să fie alegeri parlamentare și, dacă o să aibă majoritate în Parlament, tot opoziția aceasta Șor și toată gașca „de ratați„ care au fost până acum la putere și ne-au sărăcit, apoi rușii a doua zi sunt aici și ei o să deschidă al doilea front spre Ucraina. E clar?! Dar ucrainenii o să se apere și o să împuște încoace cu rachete, cu drone, cu tot ce o să fie. Și atunci nu ne salvează nimeni și o să ne demoleze și nu o să avem nici ceea ce mai avem astăzi. Ați înțeles?! Așa le explicați părinților, bunicilor voștri, să aleagă un curs corect”, le spune profesoara elevilor.

Ministerul Educației s-a autosesizat în acest caz și a menționat că este important ca, în timpul lecțiilor, să fie respectat curriculumul școlar.

Menționăm că este important ca în timpul lecțiilor să fie respectat curriculumul școlar și informația transmisă în cadrul orelor să fie corectă din punct de vedere factologic. În același timp, promovarea democrației, libertății, valorilor general umane, solidarității, respectului față de drepturile omului este una dintre obligațiile sistemul educațional”, se menționează în reacția ministerului.

De asemenea, ministerul a anunțat că toate cazurile de dezinformare, distribuire de mesaje false, incitare la ură și discriminare vor fi examinate de Consiliul de Etică al Ministerului Educației și Cercetării, care a fost creat pe 12 septembrie.

Amintim că, pe 6 septembrie, Stop Fals a publicat o altă înregistrare în care o profesoară de la liceul „Anton Cehov” din Chișinău ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții din acest an școlar. Aceasta a vorbit elevilor despre legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, despre faptul că nu Rusia s-ar face vinovată de războiul din Ucraina, dar și despre alte subiecte controversate. Și în acest caz, ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat și a solicitat explicații instituției de învățământ și direcției municipale de educație, care urmau să deschidă și o anchetă. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: