S-a vaccinat virtual? Un bărbat din Edineț a încercat să scape de autoizolare cu un certificat dubios
Full Article 2 minutes read

S-a vaccinat virtual? Un bărbat din Edineț a încercat să scape de autoizolare cu un certificat dubios

Un moldovean de 61 de ani a încercat să scape de carantină la intrarea în țară, cu ajutorul unui certificat de vaccinare obținut în circumstanțe necunoscute. Bărbatul le-a spus polițiștilor că este imunizat, însă a uitat acasă certificatul de vaccinare. Oamenii legii au constatat că, într-adevăr, a fost eliberat un certificat de imunizare pe numele acestuia, însă documentul a fost emis în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei, în timp ce ieșirea din țară a avut loc cu trei zile mai devreme.

Incidentul a fost înregistrat în seara de 4 octombrie, pe sensul de intrare în țară, la punctul de trecere Otaci. Bărbatul de 61 de ani, originar din raionul Edințeț, se afla într-un autocar. În timpul controlului de frontieră, bărbatul a solicitat să nu fie plasat în autoizolare, argumentând că deține certificatul de vaccinare pentru Covid, doar că ar fi uitat acasă documentul.

Polițiștii au verificat informația în baza de date și au constatat că, într-adevăr, există un astfel de certificat, care a fost eliberat de către o instituție medicală din țară. Chiar dacă datele din certificat păreau veridice și corecte, polițistului de frontieră i s-a părut dubios faptul că documentul a fost emis în ziua când persoana s-a prezentat la punctul de trecere. Mai mult, acesta nu ar fi putut să se imunizeze, întrucât ieșise din țară cu trei zile mai devreme.

Cazul este investigat de oamenii legii. Pasagerul a refuzat să explice situația. Bărbatului i-a fost autorizată intrarea în țară, nu înainte de semnarea procesului verbal de constatare a ilegalității.

Acesta riscă o amendă până la 32 500 de lei, pentru „confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii”, conform art. 361 al.(1) al Codului Penal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: