„Să nu ne batem joc de cetățenii acestei țări”. Filip a propus ca deputații să treacă imediat la procedura de vot a guvernului Gavrilița
Full Article 2 minutes read

„Să nu ne batem joc de cetățenii acestei țări”. Filip a propus ca deputații să treacă imediat la procedura de vot a guvernului Gavrilița

Fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care li s-au alăturat în Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la prezentarea programului guvernamental și a echipei premeierului desemnat, Natalia Gavrilița. În același timp, liderii PDM și PAS au propus ca procedura să se consume în timp cât mai scurt, iar deputații să reia agenda parlamentară.

Liderul Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip a propus ca deputații să voteze sau nu pentru guvernul Gavrilița și să nu irosească timpul.

„S-a venit cu un candidat desemnat, cu o garnitură, s-a solicitat să nu susținem această candidatură. Toate partidele și-au exprimat voința de a nu vota acest guvern. Poate este cazul să nu ne batem joc de cetățenii acestei țări? Cu toții știm că va fi un show de toată ziua și nu se va vota acest guvern”, a argumentat liderul Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip.

În replică, deputata Partidului „ȘOR” Violeta Ivanov a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă nu va participa la prezentarea programului candidatului desemnat la funcția de prim-ministru.

„Arătați-mi un singur exemplu din istoria țărilor civilizate, unde președintele propune un candidat la funcția de premier și cheamă deputații să nu-l susțină. Este un act de trădare al cetățenilor țării, în aceste vremuri extrem de grele. Mințiți poporul. Ne impuneți o agendă falsă și un circ de prost-gust. Noi, deputații Platformei „Pentru Moldova” spunem din start că nu vom asista la acest circ”, a declarat Ivanov.

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a acuzat fracțiunile din parlament că, de fapt, nu și-ar dori alegeri parlamentare anticipate.

„Noi asistăm la un exercițiu fără precedent, când ditamai fracțiuni parlamentare merg la consultări, spun că vor anticipate, dar noaptea negociază, cer ministere, fură miliarde. Unii s-au pregătit de un circ de toată splendoarea. Dacă suntem maturi, consumăm două tentative și mergem la arbitrul Măria Sa, alegătorul. Dar dacă vrem show – asta o să fie”, a replicat Grosu.

Ulterior, premierul desemnat a fost invitat la tribuna centrală, pentru a-și prezenta programul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: