„Să salvăm țara”. Dodon i-a adresat o scrisoare lui Voronin cu îndemnul de a-și uni forțele la parlamentare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Să salvăm țara”. Dodon i-a adresat o scrisoare lui Voronin cu îndemnul de a-și uni forțele la parlamentare (VIDEO)

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a adresat o scrisoare oficială liderului Partidului Comuniștilor (PCRM), cu propunerea de a crea un bloc electoral la scrutinul parlamentar planificat pentru 11 iulie. Potrivit socialistului, în pofida vechilor disensiuni, cele două formațiuni ar trebui să-și unească forțele.

„Am adresat o scrisoare oficială domnului Voronin, semnată de mine, cu propunerea de a crea un bloc electoral. Noi suntem gata să facem acest lucru. Trebuie să lăsăm tot ce a fost în trecut. Mult vorbea Voronin rău despre mine, ne criticau… Noi i-am criticat. Dar când e vorba despre interesele statului, cetățenilor, haideți să lăsăm totul la o parte și să salvăm țara”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că în cei 30 de ani de la independența Republicii Moldova, cea mai bună echipă a fost cea în care Vladimir Voronin era președintele țării, Zinaida Grecianîi – prim-ministru, iar el – ministru al Economiei și prim-viceprim-ministru.

„Toți spun că aceasta a fost cea mai bună guvernare în Republica Moldova de la independență. De ce să nu reunificăm această echipă?”, a mai spus Dodon.

Liderul PSRM a precizat că, săptămâna viitoare, echipa PSRM va depune actele la Comisia Electorală Centrală (CEC).

„Sunt două variante: sau bloc electoral: socialiștii și comuniștii sau PSRM separat”, a mai spus Dodon.

În ajun, PCRM a anunțat că este gata să se unească într-un bloc electoral cu Partidul Socialiștilor.

„PCRM și conducerea partidului rămâne pe aceleași poziții în ce privește aprecierea activității PSRM și a președintelui acestuia Dodon”, au menționat cei din formațiune, motivându-și decizia de a forma un bloc cu socialiștii prin faptul că „în situația politică actuală, există amenințări reale că forțele unioniste de dreapta vor veni la guvernare, ceea ce pune în pericol independența și suveranitatea Moldovei, statalitatea țării”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: