„Să vă ajute Dumnezeu”. Patriarhul Chiril al Moscovei a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale
Full Article 1 minutes read

„Să vă ajute Dumnezeu”. Patriarhul Chiril al Moscovei a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale

Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale. Un mesaj în acest sens a fost publicat pe 16 noiembrie de către serviciul de presă al patriarhiei.

„Stimată Maia Grigorievna! Vă felicit cu ocazia victoriei în alegerea președintelui Republicii Moldova. Sper la o continuare a relațiilor constructive dintre autorități și biserica ortodoxă a Moldovei. Sunt convins că această colaborare este capabilă să aducă o contribuție semnificativă în crearea unei societăți puternice și sănătoase din punct de vedere moral, confirmarea păcii și înțelegerii dintre oameni, precum și a educației patriotice a locuitorilor republicii. Să vă ajute Dumnezeu și succes în slujirea poporului moldav”, se arată în comunicat.

Anterior, cu ocazia victoriei în scrutinul prezidențial au felicitat-o pe Maia Sandu președintele României și al Ucrainei, Klaus Iohannis și Vladimir Zelenski, dar și al Rusiei, Vladimir Putin.

Amintim că CEC a procesat toate procesele verbale în urma alegerilor prezidențiale. Potrivit rezultatelor preliminar, Sandu a obținut 57,75% dintre voturi, iar candidatul independent susținut de PSRM Igor Dodon – 42,25%. Rata participării la vot a constituit 52,78%. .

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: