Sandu cedează sediul în care primea cetățenii în audiență centrului care va lupta cu dezinformarea, condus de Revenco
Full Article 2 minutes read

Sandu cedează sediul în care primea cetățenii în audiență centrului care va lupta cu dezinformarea, condus de Revenco

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, instituție creată la inițiativa președintei Maia Sandu, va avea sediul, cel puțin temporar, în clădirea în care anterior s-a aflat sala de audiență a șefei statutului. Informația a fost confirmată pentru portalul „Unimedia”, de instituția prezidențială. 

„Instituția prezidențială confirmă informația potrivit căreia Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea sediul, temporar, în clădirea unde s-a aflat, anterior, sala de audiență a președintelui Republicii Moldova, str. Sfatul Țării 53”, a precizat Direcția informare și comunicare cu mass-media a Președinției pentru sursa citată.

Pe 21 martie, Președinția anunța că Direcția petiții și audiență a Aparatului președintelui Republicii Moldova și-a schimbat sediul, din 11 martie, curent. Astfel, audiențele cetățenilor vor avea loc săptămânal, în zilele de marți și joi, cu începere de la ora 9.00, la adresa: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 154, Chișinău.

***

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a fost creat în luna iulie 2023, la inițiativa președintei Maia Sandu. În proiectul inițial, structura se numea Centrul Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „Patriot”. Rolul principal al instituției, anunțat de șefa statului, este de a combate propaganda.

În funcția de șef al Centrului a fost numită, pe un termen provizoriu de 12 luni, la propunerea președintei țării, ex-ministra Afacerilor Interne Ana Revenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: