„Șansa” lui Șor reacționează la perchezițiile din Găgăuzia: „Încercări de a ne împiedica să participăm la alegeri”
Full Article 3 minutes read

„Șansa” lui Șor reacționează la perchezițiile din Găgăuzia: „Încercări de a ne împiedica să participăm la alegeri”

Reprezentanții „Șansă” reacționează la perchezițiile efectuate la sediul partidului din Găgăuzia. Menționăm că perchezițiile au fost confirmate de Procuratura Anticorupție pentru NewsMaker. Partidul „Șansă”, apropiat lui Ilan Șor, a declarat că „toate acțiunile ilegale vor fi contestate” și că acestea sunt „încercări” ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a-i împiedica să participe la alegeri. NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții PAS.

Astăzi dimineață, în Găgăuzia și în mai multe alte regiuni, au loc percheziții la membrii partidului nostru – coordonatori, președinții oficiilor teritoriale și unii candidați independenți”, se arată într-o declarația a partidului.

Reprezentanții partidului, apropiat lui Ilan Șor, susțin că „puterea continuă să se răfuiască cu concurenții politici, folosind toate mijloacele și orice pretext pentru a nu-i lăsa să participe la alegeri, care vor avea loc peste câteva zile”.

Este evident că PAS recurge la metodele sale murdare obișnuite, de intimidare și presiune. Toate aceste tactici ne sunt foarte bine cunoscute, așa că echipa noastră este pregătită pentru ele! Partidul nostru va continua să lucreze în beneficiul locuitorilor Moldovei, indiferent de cât de disperată este puterea care încearcă să ne împiedice. Partidul „ȘANSĂ” își exprimă decisiv nemulțumirea față se încercările de a ne împiedica să participăm la alegeri”, se mai arată în declarația partidului.

Toate acțiunile ilegale vor fi contestate; haosul nu trebuie să devină normalitate în țara noastră!”, au conchis reprezentanții partidului.

NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții PAS.

UPDATE: Pentru NewsMaker, PAS a numit acuzațiile „aberații” și a declarat că așteaptă finalitate pe toate dosarele.

Amintim că, pentru NewsMaker, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au confirmat informația din spațiul public că la sediul Partidului „Șansă” și membrii acestuia din Găgăuzia au loc pe 26 octombrie percheziții.

***

După declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

Recent, Partidul „Șansă” a anunțat că își unește oficial forțele cu echipa politicianului fugar Ilan Șor.

Reamintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde a „orchestrat” mai multe proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău. Șor a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în dosarul „Frauda bancară”. Autoritățile de la Chișinău au cerut extrădarea politicianului în Moldova – cerere la care Israelul nu a răspuns, deocamdată.

Mai precizăm că Procuratura Anticorupție investighează finanțarea ilegală a partidelor politice de către fugarul Ilan Șor, condamnat în dosarul „Frauda Bancară”. În cadrul investigațiilor, deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost lipsiți de imunitate parlamentară, iar ulterior reținuți, pe 21 septembrie 2023. Aceștia sunt acuzați că ar fi acceptat finanțări ilegale în favoarea Partidului „Renaștere” din partea grupului criminal Șor, spălare de bani și corupere pasivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: