„Șantaj”. Ucraina a reacționat la propunerea lui Putin, de a modifica doctrina rusă de descurajare nucleară
Full Article 2 minutes read

„Șantaj”. Ucraina a reacționat la propunerea lui Putin, de a modifica doctrina rusă de descurajare nucleară

Kievul a numit propunerea lui Vladimir Putin, de a modifica doctrina rusă de descurajare nucleară, un „șantaj nuclear”.  Potrivit șefului biroului prezidențial ucrainean, aceste instrumente nu vor funcționa, relatează Meduza

Șeful biroului prezidențial ucrainean, Andrei Ermak, a numit propunerea lui Putin drept „șantaj nuclear”. „Pe lângă șantajul nuclear nu există nimic altceva în Federația Rusă, niciun alt instrument de a speria lumea. Aceste instrumente nu vor funcționa”, a comunicat Ermak.

„Persoana începe o „operațiune militară specială” de trei zile, iar azi cu mâinele tremurânde citește următoarele de pe o foaie de hârtie: uitați-vă, dacă provocăm acest război cu arme convenționale, atunci vom folosi arme nucleare împotriva unui stat non-nuclear”, a reacționat consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak. 

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a propus, pe 25 septembrie – la ședința Consiliului de Securitate, modificarea doctrinei ruse de descurajare nucleară. Ședința, a scris Meduza, a fost făcută pentru prima dată publică – pe fundalul așteptărilor că Ucrainei i s-ar putea permite să tragă cu arme occidentale în Rusia. Potrivit liderului rus, o „amenințare critică” la adresa suveranității ruse ar justifica un răspuns nuclear. Agresiunea împotriva Rusiei din partea unui stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, Putin a propus să fie considerat drept un atac al lor comun. În plus, liderul rus a propus să se ia în considerare posibilitatea unui răspuns nuclear dacă există „informații sigure despre lansarea de avioane strategice și tactice, rachete de croazieră, drone, avioane hipersonice și alte aeronave către țară”. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: