Săpături arheologice în grădina publică Ștefan cel Mare din capitală, la solicitarea Primăriei FOTO/VIDEO
Full Article 50 second read

Săpături arheologice în grădina publică Ștefan cel Mare din capitală, la solicitarea Primăriei FOTO/VIDEO

În grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală sunt efectuate cercetări arheologice. Lucrările au ca scop obținerea unor informații, ca ulterior să fie elaborat studiul istorico-arhitectural și proiectul de reabilitare a parcului. Cercetările au loc la solicitarea și cu suportul financiar al Primăriei Chișinău. Precizările au fost făcute de Ministerul Culturii. 

Pe 25 iulie, reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova au anunțat că în grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au loc cercetări arheologice preventive. Acestea au demarat pe 24 iulie.

Prin aceste lucrări, a comunicat Ministerul, se dorește obținerea unor informații „pentru elaborarea studiului istorico-arhitectural și a proiectului de reabilitare a parcului”.

„Lucrările sunt efectuate de către Institutul Patrimoniului Cultural, în colaborare cu Agenţia Naţională Arheologică, la solicitarea și cu suportul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău, în baza autorizației eliberate de către Ministerul Culturii”, au precizat reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: