Șapte cazuri de hipotermie în Chișinău, Cimișlia, Călărași și Drochia timp de o săptămână
Full Article 2 minutes read

Șapte cazuri de hipotermie în Chișinău, Cimișlia, Călărași și Drochia timp de o săptămână

În perioada 7 – 13 decembrie au fost înregistrate 7 cazuri de hipotermie. Acestea au fost depistate în municipiul Chișinău, precum și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia. 

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în perioada 7 – 13 decembrie, instituția a înregistrat 15486 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5589 pacienți, dintre care 4933 adulți și 656 copii.

7 persoane, cu vârstele cuprinse între 50 și 91 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia. După acordarea asistenței medicale de urgență, 6 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai des de către persoanele cu urgențe respiratorii – 4397 solicitări, inclusiv 1679 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 2919 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1921 de cazuri, dintre care 205 de accidente vasculare cerebrale.

Medicii de pe ambulanță au intervenit pentru 46 pacienți traumatizați în urma celor 36 accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 40 persoane au fost transportate la spital.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: