Tudor Mardei | NewsMaker

Cinci localități din R. Moldova și aleg primarii. Cum decurge procesul de vot

Cinci localități din Republica Moldova își aleg astăzi, 18 mai, primarii. Iar într-un sat au loc alegeri pentru consiliul local. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că procesul de vot decurge în regim normal.

Alegeri locale noi pentru funcția de primar au loc în în comuna Călugăr, raionul Fălești, comuna Chiperceni, raionul Orhei, satul Talmaza, raionul Ștefan-Vodă, comuna Boldurești, raionul Nisporeni și satul Tabani, raionul Briceni. De asemenea, se desfășoară un scrutin electoral pentru alegerea unei noi componențe a consiliului sătesc Temeleuți, raionul Florești.

Potrivit CEC, la ora 07:00 au fost deschise 13 secții de votare. În listele electorale de bază sunt înscriși, în total, 16 732 alegători.

Până la ora 09:00, în total, dreptul la vot a fost exercitat de către 994 de alegători sau 5,82% din cei așteptați la urnele de vot.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Cererea va fi însoțită și de un certificat medical.

Procesul de votare se va încheia la ora 21:00.

Autoritatea electorală a transmis că procesul de votare se desfășoară în regim normal.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: