Scrisoare pentru Ceban. Mitropolitul Vladimir cere deschiderea cimitirelor din mun. Chișinău de Paștele Blajinilor (DOC)
Full Article 1 minutes read

Scrisoare pentru Ceban. Mitropolitul Vladimir cere deschiderea cimitirelor din mun. Chișinău de Paștele Blajinilor (DOC)

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove a adresat o scrisoare primarului general al mun. Chișinău și Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei. Acesta a solicitat autorităților locale să permită accesul enoriașilor în cimitire în data de 9 și 10 mai, pentru a prăznui Paștele Blajinilor. 

Mitropolitul Vladimir argumentează solicitarea prin faptul că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în descreștere. Un alt argument este faptul că mormintele ar fi amplasate la distanțe mai mari de 1,5-2 metri. De asemenea, acesta a menționat că în unele localități a fost permis accesul în cimitire.

Deocamdată, autoritățile locale nu au venit cu o reacție la solicitarea capului Mitropoliei Moldovei. Amintim că Primăria municipiului Chișinău a confirmat pe 5 mai că, în perioada:  02-10 mai 2021, accesul cetățenilor pe teritoriul cimitirelor din capitală este restricționat, cu excepția procesiunilor funerare.

Măsura a fost stabilită prin Hotărârea nr. 35 din 30 aprilie, a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău. Anterior, autoritățile au îndemnat locuitorii capitalei să facă ordine la mormintele răposaților până la sărbătorile pascale.

Anul trecut, cimitirele din mun. Chișinău au rămas închise de Paștele Blajinilor.

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: