Scrutinele din toamnă: televiziunile și radiourile care vor organiza dezbateri electorale
Full Article 2 minutes read

Scrutinele din toamnă: televiziunile și radiourile care vor organiza dezbateri electorale

Nouă posturi de televiziune vor organiza dezbateri electorale în această toamnă. Opt sunt naționale și unul regional. Totodată, șapte posturi de radio vor desfășura dezbateri. Doar două dintre acestea sunt naționale, alte patru sunt regionale și unul – local. Informația a fost comunicată pe 19 august de reprezentanții Consiliului Audiovizualului. 

Consiliul Audiovizualului a anunțat că nouă posturi TV și șapte de radio vor organiza dezbateri electorale în această toamnă în contextul scrutinului prezidențial și referendumului.

Din cele 9 posturi de televiziune, opt sunt naționale și unul regional. Acestea sunt: Moldova 1, Canal Regional, Jurnal TV, N4, ProTV Chișinău, TV8, TVC21, TVR Moldova și TV-Găgăuzia (regional).

În ce privește posturile de radio, două sunt naționale, patru – regionale și unul – local: Radio Moldova (național), Radio Plai (național), GRT FM (regional), Jurnal FM (regional), Radio Chișinău (regional), Radio Poli Disc- Новое радио (regional) și Aquarelle FM (local).

Anterior, Consiliul Audiovizualului a fost informat 31 posturi TV și 42 posturi radio că nu vor reflecta alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional. Printre acestea se numără cele 11 posturi ale căror licență de emisie a fost suspendată: Accent TV, Canal 2, Canal 3, Canal 5, ITV, Orizont TV, Prime, Publika TV, TV 6, MEGA TV, Maestro FM.

***

Menționăm, pe 20 octombrie curent, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Totodată pe moldoveni îi așteaptă un referendum al cărui rezultat ar putea fi includerea în Constituție a unei clauze privind ireversibilitatea direcției europene de dezvoltare a țării. În buletinele de vot va fi indicată întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Se vor acorda două variante de răspuns: „Da” și „Nu”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: