Scumpirea carburanților: PSRM dă vina pe Maia Sandu și cere demiterea conducerii ANRE
Full Article 2 minutes read

Scumpirea carburanților: PSRM dă vina pe Maia Sandu și cere demiterea conducerii ANRE

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din cadrul legislativului va iniția, săptămâna viitoare, procedura de demitere a membrilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, pe 24 februarie, după o nouă scumpire a carburanților. În același timp, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că de vină pentru majorarea prețurilor este criza politică, provocată de șefa statului.

„Este a cincea scumpire în ultimele două luni, perioadă în care prețurile la benzină și motorină au crescut cu circa 4 lei. Noi credem că e vorba de o acțiune de cartel a petroliștilor, care lovește dur în toți cetățenii țării, în mod special, în agricultori, care în curând vor trebui să iasă în câmp pentru lucrări agricole”, a scris Bătrîncea pe Facebook.

MD/RU

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă ferm valul de scumpiri ale carburanților.

Este a cincea…

Publicată de Vlad Batrîncea pe Miercuri, 24 februarie 2021

În același timp, liderul PSRM Igor Dodon a dat vina pe președinta țării pentru scumpire.

„PSRM constată, cu regret, că din cauza poziției șefului statului, țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă. Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste”, a scris Dodon.

Amintim că stațiile PECO au afișat pe 24 februarie prețuri cu până la 65 de bani mai mari la carburanți. Este a treia scumpire la carburanți timp de o lună.

NM a solicitat un comentariu din partea purtătoarei de cuvânt a președintelui la acuzațiile PSRM. Reacția președinției o puteți citi AICI.

Mai multe detalii despre ce spun experții și ce se va întâmpla cu prețurile la carburanți citiți în articolul „De ce în Moldova cresc prețurile la benzină și ce va fi mai departe. Analiză NM”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: