Scurgeri inexplicabile de gaz la conductele Nord Stream în Marea Baltică. Seismologii au raportat explozii
Full Article 2 minutes read

Scurgeri inexplicabile de gaz la conductele Nord Stream în Marea Baltică. Seismologii au raportat explozii

Danemarca și Suedia au început marți să investigheze scurgeri inexplicabile de gaze din cele două conducte rusești (Nord Stream 1 și Nord Stream 2), care traversează Marea Baltică, pe lângă Suedia și Danemarca. În prezent, acestea nu transportă gaz către Europa. Seismologii au înregistrat explozii puternice în zonele în care s-au produs scurgerile.

Cele două conducte fac parte din infrastructura aflată în centrul crizei energetice de la invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters,citat de Radio Europa Liberă.

Autoritatea Maritimă a Suediei a emis un avertisment cu privire la două scurgeri în conducta Nord Stream 1, la scurt timp după ce a fost descoperită o scurgere pe conducta Nord Stream 2 din apropiere. Acest lucru a determinat Danemarca să restricționeze transportul pe o rază de cinci mile marine.

Cele două scurgeri au fost localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, conform purtătorului de cuvânt al Autorității suedeze. Nu este clar ce anume a cauzat aceste scurgeri de gaz.

Deoarece conductele de gaz subacvatice se rup extrem de rar, defectarea simultană a două conducte noi în trei locuri deodată a stârnit mai întâi bănuieli, iar apoi încrederea autorităților europene că nu a fost un accident, potrivit BBC.

Luni, autoritățile daneze au cerut navelor să evite o arie de cinci mile nautice la sud-est de Bornholm din cauza unei scurgeri de gaze de la gazoductul Nord Stream 2 care a ajuns în Marea Baltică.

Funcționarea Nord Stream 2 este blocată încă dinaintea invadării Ucrainei. Berlinul a anunțat în 22 februarie că nu va autoriza conducta menită să transporte gaze din Rusia în Germania prin Marea Baltică în urma deciziei lui Vladimir Putin de a recunoaște așa-numitele republici populare Donețk și Luhansk.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: