Se dădeau drept oamenii legii și cereau bani de la rudele persoanelor implicate în „accidente rutiere”. Poliția a pus mâna pe 5 suspecți
Full Article 2 minutes read

Se dădeau drept oamenii legii și cereau bani de la rudele persoanelor implicate în „accidente rutiere”. Poliția a pus mâna pe 5 suspecți

Cinci membri ai unui grup infracțional organizat sunt cercetați penal pentru comiterea a opt cazuri de escrocherie pe teritoriul Chișinăului, timp de o lună. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), suspecții, dându-se drept reprezentanți ai organelor de drept, apelau persoane, le spuneau că ruda lor ar fi fost implicată într-un accident rutier și le cereau sume de bani, care variau între 3 000 și 10 000 de lei, pentru ca aceștia să nu fie trași la răspundere.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că fiecare dintre suspecți, care au vârste cuprinse între 27 și 39 de ani, avea rolul său în această schemă infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele  și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  provocat un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Aceștia contactau potențialele victime prin intermediul  telefonului fix. Sumele estorcate  de la victime variau între 3 000 și 10 000 de euro.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 20 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani și ofițerii Direcției de Poliție a  municipiului Chișinău, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău – Oficiul Buiucani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane  în comiterea infracțiunii. 

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: