Se intensifică lupta împotriva corupției. Din toamnă începe reformarea CNA și a PA
Full Article 2 minutes read

Se intensifică lupta împotriva corupției. Din toamnă începe reformarea CNA și a PA

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) vor fi reformate, deși, deocamdată nu se cunoaște în care direcție. Informația a fost confirmată pentru NM de către deputata PAS Olesea Stamate.

Între timp, pe 19 iulie, Comisiile parlamentare juridică și securitate au audiat raportul de activitate al CNA, care conform legii,  prezintă anual raportul de activitate Parlamentului.

Ținând cont de faptul ca noul director al CNA este in funcție din Februarie 2022, ne-am concentrat mai mult asupra activităților realizate de la preluarea de către el a conducerii instituțiilor. Directorul a răspuns la toate întrebările deputaților, fapt prin care ne-a întărit încrederea că Centrul este in mâini bune și se mișcă in direcția corectă”, susține Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice.

Ea a mai spus că este nevoie si de susținerea Guvernului, pentru a oferi salarii mai motivante angajatilor CNA.

Dacă vrem sa avem profesioniști dornici să se alăture activității centrului. Iar conducerea centrului sa continue monitorizarea respectării legii inclusiv de către angajații CNA, pentru a nu permite abuzuri. Și la toamnă, sa revenim la competențele CNA și cele ale Procuraturii Anticorupție”, a mai spus Stamate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: