„Se va axa pe cinci piloni”. Maia Sandu a oferit detalii despre Planul de recuperare economică aprobat de Comisia Europeană
Full Article 2 minutes read

„Se va axa pe cinci piloni”. Maia Sandu a oferit detalii despre Planul de recuperare economică aprobat de Comisia Europeană

Președinta țării Maia Sandu a venit cu o reacție în urma deciziei Comisiei Europene de a aproba un Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 mln de euro. Într-o postare publicată pe 2 iunie pe pagina sa de Facebook, șefa statului a remarcat că anunțul a fost făcut ca urma a discuțiilor pe care le-a purtat, în ianuarie, la Bruxelles.

„Vești bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunțat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie”, a scris președinta țării.

Maia Sandu a precizat că Planul stabilește un program de intervenții și investiții în sumă totală de până la 600 de milioane euro pentru țara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale, prin intermediul Echipei Europa și cu participarea investitorilor privați.

„Planul se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. În același timp, fondurile anunțate – cele până la 600 de milioane de euro – vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova. Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al Președintei Ursula von der Leyen și al Comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi și al echipei sale, pentru finalizarea rapidă a acestui plan. Mulțumim, Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu.

Anterior, un mesaj de recunonștință a publicat și premierul interimar Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: