„Vine într-un moment crucial”. Reacția lui Ciocoi după ce Comisia Europeană a aprobat un ajutor de €600 mln pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

„Vine într-un moment crucial”. Reacția lui Ciocoi după ce Comisia Europeană a aprobat un ajutor de €600 mln pentru Moldova

Premierul interimar al Republicii Moldova Aureliu Ciocoi a adresat un mesaj de mulțumire autorităților din Uniunea Europeană, după ce Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru Republica Moldova în mărime de 600 de milioane de euro. 

Într-un mesaj publicat pe 2 iunie pe pagina sa de Twitter, Ciocoi a menționat că ajutorul financiar „vine într-un moment crucial” pentru Moldova.

„Suntem foarte recunoscători Comisiei Europene pentru lansarea Planului de Recuperare Economică pentru Moldova. Vine într-un moment crucial, când țara are nevoie de stabilitate economică și dezvoltare. Autoritățile de la Chișinău vor lucra îndeaproape cu UE pentru implementare”, a menționat șeful interimar al executivului de la Chișinău.

***

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru țara noastră. Documentul prevede 600 mln de euro și este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei țări din Vecinătatea estică.

Parlamentarul european Siegfried Mureșan a precizat că banii vor fi utilizați, în primul rând, în conectivitate, adică investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și în reformele pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova în administrația publică, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: