Ședința Consiliului Municipal Chișinău, amânată pentru a treia zi consecutiv. PSRM: „Sabotaj”
Full Article 2 minutes read

Ședința Consiliului Municipal Chișinău, amânată pentru a treia zi consecutiv. PSRM: „Sabotaj”

Consiliul Municipal Chișinău nu se poate întruni în ședință, pentru a treia zi consecutiv, din cauza absenței raportorilor responsabili de proiectele de pe ordinea de zi. În acest context, fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din CMC a venit cu o reacție, în care a calificat situația drept „sabotaj”. 

Președintele fracțiunii socialiștilor din CMC Alexandru Odințov a venit, pe 23 martie, cu o declarație oficială în numele formațiunii.

„În cea de-a treia zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău, nu s-a prezentat niciun raportor al proiectelor de decizii, incluse și aprobate în ordinea de zi a ședinței, motiv pentru care considerăm că acțiunile șefilor de departamente, întreprinderilor municipale și altor unități ale administrației locale, pot fi calificate drept sabotaj al activității Consiliului Municipal Chișinău. Îi îndemnăm pe toți cei interesați de activitatea Consiliului Municipal Chișinău să vină la ședință, să apere proiectele de decizii incluse în ordinea de zi și să aprobe proiectele de decizii absolut necesare pentru miile de cetățeni ai municipiului, care așteaptă clarificarea problemelor cu care se confruntă”, a declarat socialistul.

Precizăm că, pe 21 martie, președintele ședinței CMC, consilierul municipal din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) Grigorii Bejenaru și secretarul consiliului municipal, Adrian Talmac, au părăsit ședința după ore întregi de discuții pe marginea ordinii de zi. Consilierii nu au reușit să rezolve niciunul dintre subiectele de pe ordinea de zi.

Disputa a apărut atunci când administrația primăriei le-a cerut consilierilor municipali să amâne toate subiectele de pe ordinea de zi pentru următoarea ședință, lăsând doar subiectul privind împrumutul și grantul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru proiectul de restaurare a râului Bîc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: