Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum. Urma să fie examinată plângerea lui Stati împotriva lui Robu 
Full Article 3 minutes read

Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum. Urma să fie examinată plângerea lui Stati împotriva lui Robu 

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), programată pentru 5 iulie, a fost anulată din lipsa cvorumului. Astăzi trebuia să fie examinată plângerea fostului șef al MoldATSA Sorin Stati cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu. 

La ședința din 5 iulie au venit doar trei membri ai Consiliului: președintele Angela Motuzoc, precum și procurorii Inga Furtună și Constantin Șușu. După cum a explicat Motuzoc, ceilalți membri ai Consiliului au notificat-o că nu vor putea participa la ședință.

„Din păcate, la ora 23 seara și la 5 dimineața, membrii Consiliului ne-au informat că au probleme urgente și nu pot veni la ședința Consiliului”, a declarat Motuzoc. Ea a menționat că o altă încercare de a organiza ședința va fi făcută săptămâna viitoare.

De menționat că pe 5 iulie, CSP urma să examineze plângerea lui Sorin Stati împotriva lui Dumitru Robu. Pentru prima dată, Stati a anunțat despre reclamațiile sale împotriva lui Robu la emisiunea MorariLive.

Sesizarea lui Sorin Stati vizează perioada februarie – decembrie 2011, când el ocupa funcția de administrator la „Moldaeroservice”. Acesta susține că Robu ar fi mușamalizat cazul unui agent economic care s-ar fi conectat clandestin la o sursă de energie electrică ce aparținea întreprinderii.

Pe acest caz s-ar fi intentat un dosar penal, aflat în gestiunea Procuraturii Transporturilor, mai exact a lui Dumitru Robu. Sorin Stati a declarat că Robu ar fi încercat să îl convingă să renunțe la revendicarea prejudiciului adus întreprinderii. Tot el a adăugat că Robu i-a sugerat că dosarul penal va fi clasat.

Stati a menționat că ordonanţa de clasare nu a fost expediată la Î.S. „Moldaeroservice” – „respectiv nu a fost contestată, în aceste condiţii cazul dat a fost muşamalizat, iar persoana responsabilă de furt s-a eschivat de la răspunderea penală”, a spus el.

NM a cerut o reacție de la Dumitru Robu după ce Sorin Stati a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor să permită deschiderea unui dosar penal împotriva acțiunilor procurorului general interimar.

„Cu privire la adresarea nefondată a dlui Stati, consider că ar fi mai corect să se expună organele abilitate cu competențe în acest sens. Însă, pot menționa că atacurile din ultima perioadă, au un singur scop de a manipula cu opinia publică și de a sustrage atenția de la adevăratele acțiuni care sunt întreprinse la moment de către Procuratură”, a spus Robu, pe NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: