Ședința parlamentului va fi reluată joi. Bătrîncea: „Pentru ce ne-ați întrunit astăzi?”
Full Article 2 minutes read

Ședința parlamentului va fi reluată joi. Bătrîncea: „Pentru ce ne-ați întrunit astăzi?”

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au solicitat ca plenul parlamentului să ia o pauză până pe 29 iulie. Propunerea a fost enunțată de către președintele interimar al formațiunii Igor Grosu, imediat după discursul șefei statului Maia Sandu din cadrul ședinței de constituire a noului legislativ. Deputații din opoziție au criticat propunerea.

„Venim cu o propunere de a anunțat o pauză. Regulamentul parlamentului prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor, alegerea organelor de conducere. Noi propunem în zilele care urmează să decidem asupra componenței nominale a comisiilor, președinții, vicepreședinții, secretarii, membrii Biroului permanent și să revenim în ședință joi”, a declarat președintele interimar al PAS, Igor Grosu, iar formațiunea a părăsit sala de ședințe a Legislativului.

Partidul Socialiștilor a criticat dur propunerea.

„S-a vorbit și s-a declarat că Parlamentul trebuie să lucreze. Și ați promis că vom lucra foarte activ. Ați convocat această ședință nu doar pentru a aduce încă o dată la cunoștință platforma electorală. Noi am venit la ședință ca să muncim, să aprobăm organele de conducere și să trecem la examinarea subiectelor care sunt așteptate. Nu înțelegem – pentru ce ne-ați întrunit astăzi?”, le-a reproșat socialistul vald Bătrîncea deputaților din PAS.

Ulterior, deputații Vlad Bătrâncea și Vasile Bolea au susținut un briefing de presă.

„A fost o farsă. Dacă am fi știut că este timp irosit, nu am fi participat”, a menționat Bătrîncea.

Amintim că deputații nou aleși s-au înturnit pe 26 iulie în prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-a. De la ședință au lipsit 10 deputați, inclusiv președintele PSRM Igor Dodon.

PAS deține majoritatea în noul legislativ cu 63 de mandate, urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate și Partidul „Șor” cu 6 mandate.

După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza propriului regulament.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: