Șeful adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și doi medici veterinari, plasați în arest pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Șeful adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și doi medici veterinari, plasați în arest pentru 30 de zile

Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor și a dispus arestarea preventivă a șefului adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și a unui medic sanitar-veterinar.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, aceștia au primit câte 30 de zile de arest și urmează să fie plasați în Penitenciarul nr. 13.

Un alt medic veterinar va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Menționăm că încheierile judecătorilor pot fi contestate.

***

CNA a reținut trei persoane în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare. Indivizii sunt bănuiți de estorcarea sistematică de mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei şi un medic-veterinar al aceleiaşi subdiviziuni din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte 3 persoane puse sub învinuire (arestate la domiciliu).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: