Șeful Agenției Proprietății Publice, al cărui nume a fost menționat de Dragalin în înregistrarea ilegală, pleacă din funcție
Full Article 3 minutes read

Șeful Agenției Proprietății Publice, al cărui nume a fost menționat de Dragalin în înregistrarea ilegală, pleacă din funcție

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat scandalul din jurul Procuraturii Anticorupție (PA), în care a fost implicat inclusiv șeful Agenției Proprietății Publice (APP), Alexandru Musteață, precum și posibila demisie a acestuia din funcție. Premierul confirmă că Musteață intenționează să demisioneze, însă precizează că plecarea lui din funcție survine urmare a reorganizării APP.  

„Noi reorganizam APP-ul și, respectiv, dl Musteață consideră că nu va putea să facă față noii reorganizării în cadrul APP-ului. Înainte să apară o eventuale neînțelegeri, dlui a scris cerere și va pleca. (…) Cred că de la imediat sfârșitul lunii. Ca și foarte mulți funcționari publici, scriu cere de vacanță cu eventuala plecare din funcție”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Întrebat dacă Musteață riscă să fie cercetat pentru defăimarea Procuraturii Anticorupție și a unui procuror PA, Dorin Recean a precizat că nu cunoaște despre eventuale dosare instrumentate în raportul cu șeful APP.

Amintim că în dimineața zilei de 14 iunie, presa a făcut publică o înregistrare audio pe ascuns, din cadrul unei ședințe prezidate de șefa PA, Veronică Dragalin, cu angajații procuraturii. Conform înregistrării, procurorul șef de la anticorupție își avertizează angajații corupți că va veni vremea în care vor răspunde pentru faptele comise și lasă să se înțeleagă că nu va permite defăimarea nefondată a PA, a sa personal sau a procurorilor integri. Drept exemplu, Dragalin oferă exemplu șefului APP, Alexandru Mustață. Potrivit ei, acesta ar urma să fie demis pentru denigrarea unui procuror PA, pe care l-ar fi acuzat de corupție.

„Vreau ca voi cu toții să atrageți atenția la ce se va întâmpla omului acesta mai departe. Unde o să ajungă Alexandru Musteaţă de la APP. Pe Telegram deja a apărut că el urmează să fie dat afară. Vă rog să urmăriți atent ce i se va întâmpla acestui om pentru ce a făcut el. Pentru că persoanele care se ocupă cu așa chestii o să fie trași la răspundere”, și-a avertizat Dragalin colegii, potrivit înregistrării audio.

De menționat că nici APP, nici directorul instituției, nu a venit, deocamdată, cu o reacție în acest sens. Totuși, o casă de avocatură din Chișinău i-a cerut șefului CNA, Iulian Rusu, să inițieze un proces contravențional în privința șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, pe motiv că ar fi favorizat un procuror din cadrul PA, bănuit de acte de corupție, și că ar fi exercitat presiuni asupra directorului APP, Alexandru Musteață, să renunțe la acuzațiile aduse. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: