Șeful Biroului Interpol Moldova, cercetat penal, va reveni din arest la domiciliu după gratii
Full Article 2 minutes read

Șeful Biroului Interpol Moldova, cercetat penal, va reveni din arest la domiciliu după gratii

Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, care este cercetat penal în dosarul denumit generic „Interpol”, va fi transferat din arest la domiciliu înapoi în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată în data de 11 iulie de Curtea de Apel Chișinău.

Pe 11 iulie, Curtea de Apel Chișinău s-a întrunit în ședință, în cadrul căreia a examinat recursul procurorilor anticorupție privind încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 2 iulie, prin care șeful Biroului Interpol Moldova, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanța a admis recursul procurorilor Procuraturii Anticorupție.

Astfel, Viorel Țentiu va fi transferat transferat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

***

Precizăm că Procuratura Anticorupție și Parchetul Național Financiar (PNF) din Franța investighează o schemă de corupție prin care funcționari publici din Moldova și alte state ar fi primit mită pentru ca persoanele vizate de Notificările Roșii Interpol, care se referă la infractorii dați în căutare internațională, să poată obține statut de azilant în țara noastră cu scopul de a bloca și șterge notificările. Sumele s-ar ridica la câteva milioane de dolari. Dosarul penal inițiat pe caz este denumit generic „Interpol”. Pe 4 iunie, procurori și ofițeri din cadrul Procuraturii Anticorupție și colegii lor din PNF, asistați de Biroul Federal de Investigații al SUA, au efectuat percheziții la doisprezece persoane, pe marginea cazului. Cinci persoane, printre care și șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, au fost reținute. Ulterior însă patru persoane au fost eliberate după ce s-a constat că nu ar exista temei pentru aplicarea măsurii preventive.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: