Șeful diplomației europene, vizită-fulger în Moldova, la o zi după ce Ucraina a cerut aderarea la UE
Full Article 1 minutes read

Șeful diplomației europene, vizită-fulger în Moldova, la o zi după ce Ucraina a cerut aderarea la UE

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, va face miercuri o vizită fulger în Republica Moldova, au declarat surse oficiale pentru G4Media.

„Borrell va discuta la Chișinău despre perspectiva europeană a Moldovei”; scriu jurnaliștii români. Potrivit acestora, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă va ateriza la Iași, de unde va pleca la Chișinău cu mașina.

Vizita oficialului european în R. Moldova a fost confirmată pentru ZdG de către Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a Guvernului R. Moldova, dar care nu a putut să ne spună exact data și ora la care Borrell va ajunge la Chișinău. Taburceanu a precizat că Borrell vine în R. Moldova pentru a discuta despre criza refugiaților din Ucraina și despre cum Uniunea Europeană poate ajuta R. Moldova în gestionarea situației.

Amintim că președintele Ucrainei a semnat astăzi cererea de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.

Parlamentul European va adopta marți o rezoluție prin care solicită instituțiilor UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat UE Ucrainei și, între timp, să continue să lucreze pentru integrarea în piața unică a UE, scrie The Guardian, citat de hotnews.ro

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: