Șeful Direcției generale urmărire penală a CNA Ghenadie Tanas, reținut pentru 72 de ore
Full Article 1 minutes read

Șeful Direcției generale urmărire penală a CNA Ghenadie Tanas, reținut pentru 72 de ore

Șeful Direcției generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA) Ghenadie Tanas a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea Procuraturii Generale Maria Cherpec, pe 8 decembrie.

Potrivit procuraturii, bănuitul este cercetat și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

Potrivit TV8, Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție, în biroul căruia au descins în această dimineață ofițerii SIS și procurorii anticorupție, are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în euro, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil.

Ghenadie Tanas a fost subiectul unor investigații jurnalistice, iar despre el s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Andrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: