Șeful Moldovagaz, despre avertismentul Gazpromului privind sistarea gazului: Vom depune eforturi ca să ne îndeplinim obligațiile
Full Article 2 minutes read

Șeful Moldovagaz, despre avertismentul Gazpromului privind sistarea gazului: Vom depune eforturi ca să ne îndeplinim obligațiile

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a comentat avertismentul concernului rus Gazprom, privind o eventuală sistare a furnizării de gaze naturale după data de 20 octombrie. 

La fel ca și înainte, Moldovagaz va depune toate eforturile necesare pentru îndeplinirea obligațiunilor contractuale în luna octombrie, față de de Gazprom. În ceea ce privește mecanismul de stingere a datoriei istorice, vreau să vă anunț că soluționarea acestei probleme, din motive subiective, depășește competențele conducerii companiei. În pofida lipsei auditului pentru datoria pretinsă Moldovagaz este pregătit ca, în primul apropiat, să desfășoare negocieri cu principalii acționari ai întreprinderii și să înainteze propuneri concrete pentru reglementarea disensiunilor. Compania Moldovagaz este pregătită să lucreze în condiții extraordinare, respectând cu strictețe legislația națională și deciziile organelor centrale ale Republicii Moldova”.

Vadim Ceban,  director Moldovagaz

Amintim că Gazprom a anunțat că își rezervă dreptul să suspende în totalitate furnizarea gazului, în cazul în care până pe 20 octombrie 2022 nu vor fi îndeplinite toate condițiile asumate în contract. O declarație în acest sens a fost publicată de concernul rus în data de 4 octombrie. Reprezentanții companiei au mai menționat că „Moldovagaz” ar fi încălcat în repetate rânduri termenul de achitare a gazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: