Șeful Poliției de Frontieră a discutat cu omologul său ucrainean despre combaterea contrabandei cu țigări
Full Article 2 minutes read

Șeful Poliției de Frontieră a discutat cu omologul său ucrainean despre combaterea contrabandei cu țigări

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a discutat cu omologul său ucrainean, Serhii Deineko despre combaterea criminalității transfrontaliere. În ajun, Ministerul Afacerilor Interne a declarat toleranță zero corupției la frontieră și mobilizare totală în lupta cu contrabanda. 

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 18 august, cei doi oficiali au făcut un schimb de date privind situația operativă la frontiera moldo-ucraineană și au convenit asupra unor acțiuni eficiente de fluidizare a traficului transfrontalier, dat fiind faptul că în ambele state vor fi marcate sărbători naționale.

În același timp, au fost stabilite drept priorități comune pentru perioada imediat următoare: identificarea noilor mecanisme de interacțiune în scopul combaterii criminalității transfrontaliere, în special a schemelor de contrabandă cu țigarete.

La fel, șeful Poliției de Frontieră și-a informat omologul ucrainean cu privire la noile măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, aprobate prin Hotărârea nr. 59 din 13 august 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Rosian Vasiloi i-a adresat președintelui Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei invitaţia de a organiza o întrevedere bilaterală  în cel mai apropiat timp.

***

Cu o zi mai devreme, în cadrul unei ședințe de lucru, ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a cerut conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră evaluarea tuturor acțiunilor implementate și, acolo unde va fi nevoie, să se vină în cel mai scurt timp posibil cu propuneri argumentate de remanieri de personal.

Pe 13 august, ministrul de Interne Ana Revenco a avut o primă discuție telefonică cu omologul său din România, Lucian Nicolae Bode. Demnitarii au reafirmat imperativul securizării frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații pe cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: