poliția.md

Șeful unui Inspectorat de Poliție, sancționat din motiv că a hărțuit o subalternă. Ce pedeapsă i-a fost aplicată

Șeful unui Inspectorat de Poliție a fost sancționat cu 10 000 de lei și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții pe un termen de 6 luni în cadrul instituției din motiv că a hărțuit o subalternă, informează Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, astăzi, 7 februarie. 

Potrivit sursei citate, la 11 februarie 2019, Consiliul a emis o decizie de constatare a discriminării pe cauza nr. 221/18 care vizează comportamentul discriminator al unui șef de inspectorat, manifestat prin hărțuirea unei subalterne.

Fiind constatată discriminarea pe criteriu de statut matrimonial și sex în câmpul muncii, Consiliu a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție, pe care l-a expediat instanței pentru aplicarea sancțiunii.

Instanța de judecată i-a aplicat reclamatului, conform de art.54/2 alin.(2) Cod contravențional, o amendă în mărime de 200 unități convenționale, ceea ce constituie 10 000 lei, și privarea dreptului de a ocupa funcții pe un termen de 6 luni în cadrul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova sau în cadrul subdiviziunilor acestuia.

La 30 ianuarie 2020, decizia de sancționare a fost menținută de către Curtea de Apel, aceasta fiind irevocabilă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldovenii care lucrează în Slovacia vor putea beneficia de pensii: ce condiții trebuie să întrunească

Cetățenii Republicii Moldova care au lucrat legal în Slovacia vor putea beneficia de pensii și alte prestații sociale din partea acestui stat.

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru aplicarea Acordului dintre Republica Moldova și Republica Slovacă în domeniul securității sociale. 

Documentul reglementează colaborarea dintre cele două țări în domeniul securității sociale și permite cumularea stagiilor de cotizare.

Astfel, persoanele care au achitat contribuții sociale, dar nu au muncit cel puțin 15 ani în Republica Moldova, vor putea totuși beneficia de pensie, dacă prin cumularea perioadelor lucrate în Moldova și Slovacia îndeplinesc condiția minimă de stagiu.

Republica Moldova și Slovacia vor calcula și vor achita pensia doar pentru perioadele de asigurare realizate pe teritoriul propriu, prin aplicarea principiului proporționalității. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: