Senatoarea din România Anca Dragu a obținut cetățenia R. Moldova. Prima declarație, înainte de a deveni șefa Băncii Naționale a Moldovei
Full Article 2 minutes read

Senatoarea din România Anca Dragu a obținut cetățenia R. Moldova. Prima declarație, înainte de a deveni șefa Băncii Naționale a Moldovei

Anca Dragu, propusă de Parlament pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a obținut cetățenia Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, pentru NewsMaker.

„Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituții puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a ţării şi prosperitate pentru toţi cetăţenii. Nu va fi un drum uşor, dar cu răbdare, determinare şi pricepere vom putea duce la bun sfârşit proiectul european”, a afirmat Anca Dragu, potrivit unui comunicat de presă al USR, citat de news.ro.

Anca Dragu este propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Anunţul a fost făcut de Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Votul va avea loc pe 22 decembrie, în Parlament.

Precizăm că, potrivit regulamentului cu privire la BNM, poate candida la funcţia de membru al Consiliului de supraveghere sau al Comitetului executiv persoana care deţine cetăţenia Republicii Moldova, are studii superioare, se bucură de o bună reputaţie. La fel, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională.

În cazul candidatului la funcţia de membru al Consiliului de supraveghere, candidatul trebuie să aibă o experienţă de muncă de cel puţin 10 ani în domeniul financiar, juridic sau de audit ori într-o funcţie ştiinţifică sau academică în aceste domenii ori, în cazul candidatului la funcţia de membru al Comitetului executiv – o experienţă de muncă de cel puţin 10 ani în domeniul financiar sau monetar.

Cine este Anca Dragu?

Anca Dragu s-a născut în România. De profesie economist, ea a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul României, condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Mai bine de 15 ani, Dragu a lucrat în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional (FMI).

Cu o experiență de 24 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat, Anca Dragu a fost aleasă în 2020 în calitate de președinte al Senatului României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: