Sfaturile Laurei Codruța Kovesi pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție din Moldova
Full Article 2 minutes read

Sfaturile Laurei Codruța Kovesi pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție din Moldova

Șefa Parchetului European Laura Codruța Kovesi vine cu câteva recomandări pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție din Moldova, Veronica Drăgălin. Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, pe 12 iulie, Kovesi i-a dorit răbdare, să depună muncă și a asigurat-o că poate cpnta pe ajutorul Parchetului European.

Sunt convinsă că are o experiență considerabilă, bănuiesc că știe ce are de făcut. Nu neapărat că aș avea un sfat pentru dânsa, aș avea un sfat pentru toată lumea – să nu fie lăsată singură, singur nu poți să reușești. Cel puțin, ce am aflat din spațiul public, citind profilul dânsei, văd că are o bogată experiență, știe ce înseamnă procuratură, știe ce are de făcut. Însă este foarte important să construiască o echipă, să consolideze o echipă, să aibă resursele necesare, să poată să folosească instrumentele legislative care să-i dea posibilitatea să aplice experiența pe care o are”, a spus șefa Parchetului European.

Totodată, ea a remarcat că instituția pe care o conduce deține expertiză și cunoaște foarte aprofundat 22 de legislații diferite.

Amintim că pe 7 iunie, Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Ea a făcut doctoratul în Drept la University of Virginia School of Law. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală, vorbește română, engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: