Și-au recunoscut scăparea? Reprezentanții Spitalului Ignatenco au adresat scuze publice
Full Article 2 minutes read

Și-au recunoscut scăparea? Reprezentanții Spitalului Ignatenco au adresat scuze publice

Pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” a fost publicat un mesaj, prin care reprezentanții instituției își cer scuze pentru felul cum au fost publicate fotografiile de la aniversarea a 36 de ani de la fondare. Asta deși, anterior, purtătorul de cuvânt al instituției nega că pe fețele cadrelor medicale ar fi fost „desenate” măști de protecție.

„Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele. Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist”, se arată în mesaj.

Reacția vine după ce, pe 2 ianuarie 2022, Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondarea instituției. Cu această ocazie, angajații au participat la un eveniment, în cadrul căruia au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco. Fotografiile au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului. Redacția NM a surprins, însă, un detaliu bizar: mai mulți lucrători medicali participau la eveniment și nu aveau măști de protecție (în cazul unuia dintre ei, aceasta era coborâtă sub barbă). Fotografiile respective au fost trucate, măștile fiind ilustrate în Photoshop.

Contactați pentru o reacție, reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat toți cetățenii țării să poarte măști de protecție și au ținut să precizeze că Spitalul Ignatenco este fondat de Consiliul Municipal Chișinău.

„Fondatorul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco este Consiliul Municipal Chișinău. Ministerul Sănătății îndeamnă populația, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție”, se arată în comentariul instituției.

Iar Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat că imaginile sunt autentice și au fost șterse din cauza „comentariilor negative”. Mai mult, potrivit acestuia, pozele respective arată bizar „din cauza luminii”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: