Și vameș, și afacerist. Un colaborator al Serviciului Vamal a intrat în vizorul ANI pentru incompatibilitate de funcții
Full Article 2 minutes read

Și vameș, și afacerist. Un colaborator al Serviciului Vamal a intrat în vizorul ANI pentru incompatibilitate de funcții

Un colaborator al Serviciului Vamal, angajat în Direcția integritate și supraveghere, a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce a admis incompatibilitate de funcții. Potrivit unui comunicat publicat pe 6 august, subiectul declarării, din anul 2010 a deținut simultan mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Serviciului Vamal, menținând în toată această perioadă și calitatea de fondator/administrator la două societăți comerciale.

Este vorba despre Adrian Muntean, inspector principal al secției monitorizare video, Direcția integritate și supraveghere din cadrul Serviciului Vamal. Deși, actualmente, subiectul deține o funcție în cadrul unei subdiviziuni a Serviciului Vamal al Republicii Moldova ce vizează inclusiv asigurarea integrității în cadrul instituției – acesta nu a renunțat nici până în prezent la calitatea de fondator/administrator la cele două firme pe care le deține, una dintre care oferă servicii de transport rutier de expediere a mărfurilor.

Conform prevederilor Legii 302/2017 cu privire la Serviciul Vamal, subiectul era obligat să transmită administrarea firmelor sale unei alte persoane, pe perioada în care se află în activitatea Serviciului Vamal.

ANI a constatat că bărbatul a admis timp de zece ani – dublă stare de incompatibilitate de funcții.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – subiectul vizat riscă să nu mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul poate fi contestat în contencios administrativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: