Siguranța copiilor pe internet: vor fi organizate instruiri pentru părinții și profesorii din Moldova 
Full Article 2 minutes read

Siguranța copiilor pe internet: vor fi organizate instruiri pentru părinții și profesorii din Moldova 

Autoritățile din Republica Moldova își propun să protejeze copiii de riscurile utilizării internetului și au aprobat un plan de acțiuni. Printre acțiuni se regăsește desfășurarea unor programe de instruire pentru cadre didactice și părinți, dar și organizarea unor campanii de informare cu privire la riscurile din mediul online.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a declarat, pe 2 octombrie, că mediul online va deveni mai sigur pentru copiii din țara noastră. În acest sens, la ședința Guvernului, a fost aprobat un plan de acțiuni.

„Părinții și cadrele didactice vor beneficia de programe de instruire specializate pentru a asigura un mediu online sigur copiilor. În plus, vom desfășura campanii de informare cu privire la riscurile din mediul online. De asemenea propunem activități menite să consolideze capacitatea consiliilor elevilor de a disemina informații pentru a proteja drepturile copiilor în acest context”, a menționat Dan Perciun.

Potrivit Ministerului, programul va include extinderea rețelei de parteneriate a serviciului de raportare a materialelor de abuz sexual asupra copiilor. În același timp, vor fi desfășurate campanii de informare despre riscurile online la care pot fi expuși copiii, dar și de promovare a serviciilor de raportare a cazurilor de violență în mediul online. De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ general va fi monitorizată implementarea standardelor pentru protecția și siguranța online a elevilor.

Statistica arată că fiecare al patrulea elev din Republica Moldova (85%) este victimă a bullying-ului sau a asistat la situații de acest fel asupra altor copii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: