Simbolurile olimpice, utilizate neautorizat în scopuri comerciale. Avertizarea CNOS
Full Article 1 minutes read

Simbolurile olimpice, utilizate neautorizat în scopuri comerciale. Avertizarea CNOS

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova constată „cu îngrijorare” utilizarea neautorizată în scopuri comerciale a simbolurilor olimpice. Într-un comunicat emis pe 31 ianuarie, CNOS, declară că astfel se încălcă prevederile Cartei Olimpice și reamintește că Jocurile Olimpice sunt proprietatea exclusivă a Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

„Simbolul olimpic, drapelul, deviza, imnul, identificările (inclusiv, dar fără a se limita, „Jocuri Olimpice” si „Jocurile Olimpiadei), desemnările, emblemele (inclusiv ale Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022), flacăra si torțele olimpice sunt desemnate ca „proprietăti olimpice”, precizează CNOS.

În acest sens, Comitetul care este responsabil pentru respectarea proprietății intelectuale a CIO, solicită insistent respectarea drepturilor exclusive ale CIO asupra „proprietăţii olimpice” şi abţinerea de la utilizarea neautorizată a simbolurilor olimpice.

„În cazul în care CNOS al RM va constata utilizarea neautorizată a drepturilor exclusive ale CIO de către agenţii economici, oricare ar fi forma utilizării acestora, CNOS îşi rezervă dreptul de a se adresa în instanţele de judecată în scopul reparării prejudiciului cauzat”, comunică CNOS.

Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura la Beijing în perioada 4 – 20 februarie 2022.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: