Simpatizanții lui Șor cer demisia guvernării, în timp ce deputații se pregătesc să examineze moțiunea de cenzură
Full Article 3 minutes read

Simpatizanții lui Șor cer demisia guvernării, în timp ce deputații se pregătesc să examineze moțiunea de cenzură

Zeci de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” cer demisia guvernării, în fața Parlamentului. Acțiunea de protest are loc în „Orășelul schimbării”, instalat în fața clădirii legislativului duminică, 18 septembrie. Între timp, șefa Executivului, Natalia Gavrilița, este așteptată astăzi, 22 septembrie, în Parlament. Parlamentarii vor dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, cu începere de la ora 17:00.

„Noi suntem poporul”, „Demisia”, „Noi nu cedam”, „Jos guvernarea” – scandează mulțimea.

„Noi suntem cei care primii au tras semnalul de alarmă că Republica Moldova este în moarte clinică, că moldovenii merită să își recapete demnitate și că Moldova merită o altă guvernare”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este și unul dintre organizatorii protestelor lui Șor.

„Vrem ca proiectele noastre pentru oameni să fie supuse votării. Constatăm că proiectele trebuie să vină și din partea opoziție, dar asta nu se întâmplă. De aceea cerem un singur lucru – demisia și alegeri parlamentare anticipate. Victoria va fi a noastră! Victorie!”, a scandat deputata Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova.

„Noi vom câștiga. Sunt sigur că următoarea guvernare va fi pentru oameni. Victorie!”, a scandat, la rândul său, deputatul Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu.

Precizăm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o primă reacție la protestele din ultima perioadă organizate de Partidul „ȘOR”, pe 21 septembrie. Șefa statului a declarat pentru NM că „oamenii au dreptul să protesteze”, dar a ținut să precizeze că, în prezent, tensiunile din țară reprezintă pericole majore.

„Este clar că Șor și gruparea lui încearcă să prezinte acest scenariu la Moscova și am văzut și câteva persoane din echipa de comunicare, de propagandă de la Kremlin, care a anunțat deja că penalul Șor este politician pro-rus, deci putem să suspectăm că există această încercare de a vinde din partea lui Șor intenția și capacitatea de destabilizare a Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu pentru NM.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: