SIS a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă, în care „victima” lui Petic primește indicații de la angajații MAI (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

SIS a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă, în care „victima” lui Petic primește indicații de la angajații MAI (VIDEO)

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a publicat mai multe înregistrări, care demonstrează că dosarul de viol în care a fost vizat activistul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Gheorghe Petic a fost fabricat.

În imagini se aude cum un bărbat îi dă indicații așa-numitei „victime” cu privire la anumite medicamente pe care ar urma să i le administreze lui Petic. Potrivit SIS, femeia a fost racolată în vederea denunțării false.

„Din imagini rezultă că scenariul realizat implica utilizarea unor substanțe farmacologice în vederea surprinderii victimei schemei ilicite la „locul faptei”. Ulterior, persoana racolată a făcut un denunț fals, cu bună știință despre săvârșirea unei infracțiuni de viol, care este o infracțiune gravă, solicitând să fie recunoscută în calitate de parte vătămată, dând în această calitate declarații mincinoase referitor la circumstanțele „violului””, se arată în comunicat.

Amintim că reținerile celor 6 actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne (MAI), operate în dimineața de 5 octombrie, de SIS, SPIA și PCCOCS a avut loc în dosarul fabricat de fosta Direcție a 5-a, în care ex-polițistul de frontieră Gheorghe Petic a fost acuzat de viol. Informația a fost confirmată pentru NM de către Gheorghe Petic, care s-a declarat „fericit pentru prima oară în ultimii trei ani”. Acesta a precizat că a fost citat la Procuratură și urmează să se prezinte la discuții în după-amiaza de astăzi. De asemenea, Gheorghe Petic a menționat că va apela la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru a se asigura că ceea ce i s-a întâmplat nu se va repeta cu o altă persoană.

Potrivit acestuia, cheltuielile de judecată pe care le-a suportat din cauza dosarului fabricat se ridică la zeci de mii de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: