Noi detalii despre perchezițiile SIS și SPIA. Șase foști și actuali angajați ai MAI au fost reținuți pentru fabricarea unui dosar penal
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile SIS și SPIA. Șase foști și actuali angajați ai MAI au fost reținuți pentru fabricarea unui dosar penal

Continuă investigațiile în dosarul Direcției nr. 5 a Inspectoratului General al Poliției (IGP). În dimineața de 5 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a confirmat desfășurarea unor noi percheziții.

„Au fost efectuate un șir de percheziții la domiciliul persoanelor implicate în activitatea frauduloasă a acestei subdiviziuni a MAI (Direcția nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații). Perchezițiile au fost efectuate cu susținerea operativă a angajaților de la SPIA – Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI și de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Cu amănunte, revenim”, se arată în declarația PCCOCS.

UPDATE (10:38) Șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne (MAI) au fost reținuți, în dimineața de 5 octombrie,  de SIS, SPIA și PCCOCS, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal, se arată într-un comunicat de presă.

În fapt, în cadrul urmăririi penale au fost documentate acțiuni ce țin de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de un fost angajat MAI. Bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale. În cazul în care persoanele reținute vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă penală cu închisoare de la 2 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 ani la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: