SIS anunță blocare a încă 5 site-uri care au legătură cu redacția Sputnik
Full Article 1 minutes read

SIS anunță blocare a încă 5 site-uri care au legătură cu redacția Sputnik

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova a anunțat pe 22 martie că încă cinci portaluri vor fi blocate, din cauza promovării informațiilor false. Toate au legătură cu redacția Sputnik, al cărui prim site a fost blocat încă în februarie 2022.

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 18 din 22 martie 2023, lista surselor cu conținut online, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată cu portalurile:

sputniknews.com;

md.sputniknews.com;

ro.sputniknews.com;

sputniknews.ru;

md.sputniknews.ru

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

SIS anunță blocare a încă 5 site-uri care au legătură cu redacția Sputnik

SIS

Amintim că SIS a decis în februarie 2022 blocarea portalului www.sputnik.md, pentru că este „promotor de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”. 

Cu sediul central la Moscova, Sputnik are redacții regionale în orașe din diferite țări, promovând activ mesajele Kremlinului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: