SIS anunță crearea unei noi subdiviziuni, care va fi cu ochii pe „corupția mare”
Full Article 1 minutes read

SIS anunță crearea unei noi subdiviziuni, care va fi cu ochii pe „corupția mare”

În cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova a fost creată o nouă subdiviziune, menită să se concentreze asupra „corupției mari”. Un ordin în acest sens a fost semnat de directorul SIS Alexandr Esaulenco. Anunțul a fost făcut pe 6 septembrie. 

SIS susține că își concentrează constant eforturile orientate spre consolidarea capacităților instituționale în direcția prevenirii și combaterii fenomenului corupției ce afectează securitatea națională, fapt ce este reflectat în cadrul priorităților pentru anul 2021.

„În acest sens, a fost inițiat un proces de redimensionare a forțelor și mijloacelor instituției având ca punct de reper practica altor servicii de intelligence din spațiul UE, care au prezentat rezultate meritorii în lupta împotriva fenomenului „corupției mari”. Astfel, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate, astăzi, 06 septembrie, a fost creată o subdiviziune cu atribuții în domeniul verificării de integritate ce este parte integrantă a subunității SIS responsabile de apărarea ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat de presă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: