„Sistemul educațional întotdeauna a optat pentru democrație și libertate”. Dan Perciun a felicitat profesorii
Full Article 3 minutes read

„Sistemul educațional întotdeauna a optat pentru democrație și libertate”. Dan Perciun a felicitat profesorii

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a felicitat profesorii din toată țara cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare, oficialul și-a exprimat gratitudinea față de pedagogi pentru dăruirea cu care își fac munca și eforturile pe care le depun. Ministrul a remarcat, de asemenea, rolul pedagogilor de a crește generații de cetățeni care cred în valori democratice și europene în contextul în care, în această lună, urmează să aibă loc referendumul cu privire la aderarea la UE. 

Dragi profesori, sistemul educațional este coloana vertebrală a Republicii Moldova. În această toamnă urmează să stăm drepți – drepți în fața minciunii și manipulării, drepți în fața dezinformării și a imposturii. Sistemul educațional întotdeauna a optat pentru democrație și libertate, a promovat valori general umane și a crescut o generație de tineri moldoveni care iubesc această țară și care sunt gata să lupte pentru un viitor prosper. Toate acestea au fost posibile datorită dragostei dvs pentru R. Moldova, datorită efortului de a crește cetățeni care cred în valori democratice și europene, oameni cu verticalitate care sunt gata să apere viitorul R. Moldova. Vă mulțumim pentru că nu sunteți indiferenți, pentru că luptați pentru valorile în care credeți și puneți umărul ca aceste valori să fie împărtășite și de următoarele generații. În aceste momente, când R. Moldova urmează să-și aleagă viitorul, am încredere că oamenii care au luptat pentru o Moldovă liberă și independentă, vor fi oamenii care vor contribui ca Moldova să devină cu adevărat europeană.

Vă mulțumim pentru tot efortul depus pe băncile școlii pentru a crește generații de oameni liberi. Vă mulțumim că, indiferent de dificultățile care au existat și mai există în sistem, iubiți această profesie, iubiți copiii și vă dăruiți zi de zi muncii pe care o faceți. Noi, la Ministerul Educației, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor dvs. Vă urăm o sărbătoare frumoasă, elevi curioși, părinți implicați în viața școlii și aprecierea întregii societăți. La mulți ani!”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

Precizăm că Ziua Mondială a Educației este marcată anual în data de 5 octombrie.

Sistemul educațional din Republica Moldova se confruntă cu o criză acută de cadre didactice. Potrivit Ministerului Educației, în acest an, avem un deficit de aproximativ 7 000 de profesori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: