Site-ul NewsMaker.md a fost ținta hackerilor ruși. Două atacuri timp de 24 de ore
Full Article 2 minutes read

Site-ul NewsMaker.md a fost ținta hackerilor ruși. Două atacuri timp de 24 de ore

Site-ul NewsMaker.md a fost atacat de hackeri ruși, de două ori, timp de 24 de ori.  Primul atac a avut loc în seara zilei de 25 septembrie, concomitent cu atacurile raportate asupra site-urilor mai multor companii energetice, mass-media și ministerelor din Republica Moldova. Cel de-al doilea atac s-a produs pe 26 septembrie.

Site-ul NewsMaker.md a fost ținta hackerilor ruși. Două atacuri timp de 24 de ore

Pe 25 septembrie, atacul cibernetic a început la aproximativ 21:30 și a durat circa un minut și jumătate, până la două minute. În acest timp, site-ul a primit aproximativ 150 de mii de solicitări. Aproape toate au venit de la aceeași adresă IP asociată cu un centru de date din Moscova. În acest caz, sistemul de securitate NewsMaker.md a respins cu succes atacul hackerilor.

Cel de-a doilea atac, din 26 septembrie, s-a produs aproximativ în jurul orei 12:30. În acest caz, programul utilizat de jurnaliștii NM nu a fost funcțional timp de câteva minute.

Site-ul NewsMaker.md a fost ținta hackerilor ruși. Două atacuri timp de 24 de ore

Amintim că în seara zilei de 25 septembrie au apărut informații conform cărora hackerii ar fi atacat site-urile unor agenții guvernamentale din domeniul energiei și site-urile unor instituții media. Serviciul de Securitate Cibernetică din Moldova a confirmat un atac cibernetic asupra site-urilor unor furnizori de servicii, dar a asigurat că acesta nu este un atac la infrastructura energetică a țării.

În special, a devenit cunoscut faptul că site-urile Moldelectrica, Premier Energy, FEE-Nord, ANRE și RED-Nord au fost supuse atacurilor cibernetice. Unele site-uri și-au reluat activitatea între timp. La fel, Ziarul de Gardă și Nokta au semnalat atacuri ale hackerilor și inaccesibilitatea site-urilor lor.

Canalul de telegram People’s CyberArmy și-a asumat responsabilitatea pentru atacuri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: