Situația din Moldova și provocările actuale vor fi discutate în Parlamentul European, săptămâna viitoare
Full Article 2 minutes read

Situația din Moldova și provocările actuale vor fi discutate în Parlamentul European, săptămâna viitoare

Parlamentul European va examina, săptămâna viitoare, situația din Republica Moldova și va adopta o rezoluție. Anunțul a fost făcut, pe 9 martie, de către eurodeputatul român Siegfried Mureșan, care a precizat că vor fi discutate „provocările pe care autoritățile din Moldova trebuie să le gestioneze în această perioadă”.

Eventuala rezoluție va fi adoptată, cel mai probabil, în luna aprilie.

Vom avea dezbatere și rezoluție în plenul Parlamentul European despre situația din Republica Moldova Grupurile politice din Parlamentul European au decis astăzi să includem pe agenda sesiunii plenare de săptămâna viitoare o dezbatere despre situația din Republica Moldova și despre provocările pe care autoritățile din Moldova trebuie să le gestioneze în această perioadă. Dezbaterea va fi urmată de o rezoluție pe care o vom adopta cel mai probabil în sesiunea plenară din luna aprilie”, a menționat Mureșan.

Eurodeputatul român a reiterat că Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea României și a Uniunii Europene (UE).

„Tocmai de aceea, trebuie să ne implicăm pentru ca UE să ajute cât mai mult Republica Moldova să treacă peste provocările actuale, să ia noi măsuri în beneficiul oamenilor și să fie pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Dezbaterea de săptămâna viitoare va fi un foarte bun moment pentru ca noi, Parlamentul European, să ne arătăm din nou toată susținerea pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a conchis Mureșan.

Amintim că Siegfried Mureșan este raportor al Comisiei pentru bugete privind asistenţa macro-financiară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: