Slusari susține că Bemol beneficiază de „facilități fiscale”. Reprezentanții companiei neagă informația
Full Article 3 minutes read

Slusari susține că Bemol beneficiază de „facilități fiscale”. Reprezentanții companiei neagă informația

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari a expediat un demers către Consiliul Concurenței și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în contextul scumpirii carburanților. Parlamentarul susține că compania petrolieră Bemol Retail SRL ar beneficia de scutiri de taxe, iar consiliul de administrare ar fi condus de Chiril Gaburici. În replică, reprezentanții companiei au precizat că nu mai beneficiază de facilități fiscale de 6 ani, iar ex-premierul menționat este responsabil de domeniul ecologiei și nu gestionează în niciun fel activitatea Bemol.

Alexandr Slusari a publicat pe 14 iunie o copie a unei scrisori adresate Consiliului Concurenței și ANRE, în care solicită explicații despre compania Bemol.

„În contextul continuării scumpirilor nesimțite a carburanțelor, am solicitat informații despre o companie petrolieră, care demult beneficiază de facilități fiscale semnificative la comercializarea produselor petroliere. Însă prețurile la pompă la benzină și motorină la ea nu diferă de celelalte companii. Sunt curios cum aceasta întreprindere reușește să nu depășească rata rentabilității de 10 % și observ în politica respectivă semnele evidente ale acordului de cartel. Înțeleg că președintele Consiliului de administrare al acestei companii este „celebrul” Chiril Gaburici”, a scris Slusari.

Contactați de NM, reprezentanții companiei Bemol au negat vehement declarațiile deputatului și au transmis un mesaj direct pentru Alexandr Slusari.

„Stimate domnule Slusari, compania Bemol Retail SRL își exprimă respectul față de Dvs și vrea să creadă că, într-adevăr, aveți grijă de agricultorii din țară și consumatori și declarațiile Dvs repetate față de companie nu constituie acțiuni de PR înaintea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Posibil că vă veți întrista să aflați că părerea Dvs, exprimată public, este greșită, întrucât:

– compania Bemol Retail SRL de mai bine de 6 ani nu mai beneficiază de facilități fiscale și lucrează pe piața petrolieră în condiții egale cu alți reprezentanți ai sferei. Acest lucru poate fi confirmat prin informația Monitorului Oficial al R. Moldova.

– domnul Gaburici nu conduce Bemol Retail SRL. Acesta conduce consiliul consultativ al companiei, fiind responsabil de domeniul ecologiei și energiei verzi și în niciun mod nu are influență și atribuții asupra activității companiei”, se arată în răspuns.

Totodată, reprezentanta companiei pentru relații publice Adriana Dermenji l-a invitat pe deputatul Alexandr Slusari la sediul companiei, împreună cu activiștii civici, jurnaliștii și experții în domeniu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: